Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Димитър Стоянов: Военният не е оставил загиналия полицай, останал е на пост

Общество

Димитър Стоянов: Военният не е оставил загиналия полицай, останал е на пост

Димитър Стоянов: Военният не е оставил загиналия полицай, останал е на пост - Tribune.bg

„Военнослужещия, който е бил част от смесения екип не е напуснал границата и не е оставил колегата си полицай, а е останал на място“, заяви военният министър Димитър Стоянов по повод убийството на униформен на българо-турската граница.

Убийство на български граничар, стрелбата е дошла от турска страна

Стоянов изказа съболезнования на близките и колегите на 30-годишния полицай. Служебният министър на отбраната заяви, че няма допълнителна информация, разговарял е по телефона с вътрешния министър Иван Демерджиев, който също не е дал подробности, защото случая все още се изяснява.

Полицейски синдикат: По границата се командироват неподготвени униформени

По думите на Стоянов има вероятност военните да не познават терена на границата и именно затова патрулите са смесени с граничните полицаи. Той допълни, че граничните полицаи и военните могат да отвърнат на стрелба когато по тях се стреля. Стоянов няма информация военният в случая дали е стрелял, като по-късно ще се срещне с него.

Запитан дали е възможно турски граничар да е стрелял, Стоянов заяви, че е малко вероятно и по-добре в случая да не се правят излишни внушения. Според него става дума за криминален случай, извършен от каналджии.

По повод закупуването на междинни бойни самолети, Димитър Стоянов показа пред БТВ над 3 писма до различни държави. Той заяви, че Швеция няма посолство у нас, затова са ползвали Министерството на външните работи, в останалите случаи то няма отношение и са ползвани военни аташета за преговори и проучвания за закупуване на самолети. Стоянов е категоричен, че ако нямаме междинни самолети, без да се набляга на „Грипен“. Освен за самолети в офертите си говори и за обучение на авиатори и техници. По думите му, ако няма междинни самолети няма да можем да изпълняваме задълженията си до идването на новите F-16.

„Няма заделени пари за бюджета за следващата година, а не че страната възможности. Това, което сме внесли в Народното събрание е план от какво има нужда Министерство на отбраната. Ако България не може да си го позволи, нека правителството и Народното събрание да каже, че няма да изпълняваме чл. 9 от Конституцията“, заяви Стоянов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати