Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Димитър Вучев, общински съветник: Успяхме да осигурим по-голяма подкрепа за бизнеса в София

Общество

Димитър Вучев, общински съветник: Успяхме да осигурим по-голяма подкрепа за бизнеса в София

Димитър Вучев, общински съветник: Успяхме да осигурим по-голяма подкрепа за бизнеса в София - Tribune.bg
Снимка:

Гаранционният фонд на Столична община ще може вече да покрива кредитния риск в размер до 80% от стойността на кредитите

„Подкрепата за бизнеса в София винаги е била приоритет за Столична община. По време на извънредното положение проведохме многоженство срещи с представители на бизнеса и разбрахме техните текущи предизвикателства и трудности. В сегашната динамична обстановка ежедневният диалог с предприемачите е ключът към това мерките, които се предприемат, да бъдат адекватни и полезни за тях“, това заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС в СОС Димитър Вучев, съобщиха от Столичния общински съвет.

По думите му заедно с кметът Йорданка Фандъкова, общински съветници от групата на ГЕРБ-СДС в СОС и управителят на Столичния общински гаранционен фонд са инициирали изменения в Закона за местното самоуправление и местната администрация. Чрез тях гаранционният фонд на Столична община ще може вече да покрива кредитния риск в размер до 80% от стойността на кредитите. Преди промяната е имало законово ограничение размерът на гаранционния ангажимент да бъде не повече от 50%.

„Фондът ще започне поетапно да прилага новата възможност в гаранционните си инструменти с оглед преодоляване на негативните икономически  последици от епидимичната обстановка за софийските микро, малки и средни предприятия. Благодарни сме и на народните представители, които реагираха навременно, за да може тази важна за бизнеса в София промяна да стане факт“, подчерта Димитър Вучев.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети