Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Димитър Вучев: Временно демонтирана, а не нарязана за скрап е спирката на арх. Шиников

Общество

Димитър Вучев: Временно демонтирана, а не нарязана за скрап е спирката на арх. Шиников

Димитър Вучев: Временно демонтирана, а не нарязана за скрап е спирката на арх. Шиников - Tribune.bg
Снимка:

Спирката ще бъде реставрирана и върната на мястото ѝ, увери кметът на район „Изгрев“ д-р Делян Георгиев

Временно демонтирана, а не нарязана за скрап е спирката „оригами“ на арх. Любомир Шиников. Това обяви от профила си във Фейсбук общинският съветник Димитър Вучев.

Преди няколко дни емблематична автобусна спирка беше премахната от район Изгрев. Последната ѝ реставрация е била през 2011 година. Арх. Делчо Делчев е един от организаторите на реставрацията тогава. Пред БНТ той обясни, че спирката е била с уникален дизайн и се е изучавала като един от добрите примери. Реставрацията е отнела един ден.

По-рано днес от Центъра за градска мобилност съобщиха, че спирка „оригами“ на арх. Любомир Шиников до плувния комплекс „Диана“ е временно демонтирана, за да се реставрира в същия вид.

Спирката е на повече от 50 години и металът в основите е корозирал до степен, която я прави опасна и не позволява да бъде възстановена на място. В момента спирковият навес е в ремонтната база на ЦГМ.

Спирката ще бъде реставрирана и върната на мястото ѝ, увери кметът на район „Изгрев“ д-р Делян Георгиев. Той обясни, че винаги е апелирал за запазване на подобен тип емблематични места.

„Всички софиянци я познаваме като намираща се в близост до плувния комплекс „Диана“. Живея в района и Ви уверявам, че освен разпадащият се външен вид, проблем беше и безопасността ѝ. Металът корозираше от години и беше ясно, че обновяването не може да се случи на място. Което по никакъв начин не променя факта, че всичко това можеше да бъде обяснено публично предварително. Ред негативни емоции и писания щяха да бъдат спестени“, подчерта в публикацията си още Димитър Вучев.                                                                                                          


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети