Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пламен Димитров: Да си изпълним договора с "Газпром"

Общество

Пламен Димитров: Да си изпълним договора с "Газпром"

Пламен Димитров: Да си изпълним договора с Газпром - Tribune.bg
Снимка:

Според него ще има нужда от компенсации както за производствата, които разчитат на газ, така и за част от домакинствата

Да си изпълним договора с "Газпром" и след това да не го продължаваме. Руският монополист е възможно решение за зимата, коментира пред Нова тв президентът на КНСБ Пламен Димитров.

"Има диверсификация на газа чрез различните източници. Това обаче не бива да бъде контрапункт за руския газ, той е едно от възможните решения за тази зима. Аз бих предпочел да си изпълним договора с "Газпром" до края на годината и след това да не го продължаваме", изтъкна Димитров. Той е на мнение, че и в този вариант цената ще бъде висока и ще имаме нужда от газови компенсации. 

Според него ще има нужда от компенсации както за производствата, които разчитат на газ, така и за част от домакинствата, които се топлят на това гориво.

"Трябва да помислим и за най-бедните, които получават помощи за отопление. Дървата за огрев гонят 200 лева, а на места има и дефицит. Това е двоен ръст на цената. Помощите обхващат само около 300 000 лица и семейство, а нуждаещите се са много повече", обяни президентът на КНСБ. По думите му и бизнесът, и домакинствата са изложени на шокове, които трудно могат да поемат сами.

"Държавата трябва да се намеси, издържала е и по-големи кризи. Трябва да се направи актуализация на бюджета, за да бъдат гарантирани енергийните и газовите компенсации", смята Пламен Димитров.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати