Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Директорът, който танцува кючек пред портрета на Кирил и Методий: Не се срамувам!

Общество

Директорът, който танцува кючек пред портрета на Кирил и Методий: Не се срамувам!

Директорът, който танцува кючек пред портрета на Кирил и Методий: Не се срамувам! - Tribune.bg

Подадох жалба в прокуратурата. Искам да няма дискриминация. Приобщаваме ромските деца към школото, казва Асен Арсенов

Не се срамувам от кючека, заяви за „24 часа“ директорът на СОУ „Христо Ботев“ Брусарци Асен Арсенов. Повод станаха кадрите в интернет, на които той играе кючек с ученици на фона на портрета на Кирил и Методий по повод ромски празник в училището. На видеото директорът си партнира с ученичка по време на танца.

Кадрите предизвикаха гневни коментари в мрежата. „Прочетох какви ли не коментари, които са обида към всички учители. Някой пише: „Дайте им по 5000 лева заплати на учителите, а другите ще мизерстват“, възмущава се директорът, който казва, че ромчетата почитат кючека, този танц е в кръвта им.

„Подадох жалба в прокуратурата. Искам да няма дискриминация. Ние приобщаваме ромските деца към школото. От 183 ученици 81% са ромчета. Направих го от солидарност. Явно имам врагове или просто зложелатели се възползват от случая. Тук се говори, че ще ме уволнят, а нашето училище е добро, имаме възпитаници, които ходят по състезания и получават награди. На 7 април чествахме празника на ромите. Децата бяха в приповдигнато настроение. Питаха ме „Господине, може ли кючек?“. И аз им разреших. В голямото междучасие в коридора танцувахме. Не сме се крили. Има 43 камери, бяхме поставили микрофони за музиката. Започнахме с Химна на Република България. Имахме тържество, на което присъстваха родителите. Подадох жалба срещу мъжа, който е пуснал видеоклипа“, казва още Арсенов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети