Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Директорът на „Александровска”: Бих се ваксинирал с първата ваксина, която ще дойде

Общество

Директорът на „Александровска”: Бих се ваксинирал с първата ваксина, която ще дойде

Снимка:

За екипа на болницата ваксинирането ще е пожелателно

"Бих се ваксинирал с първата ваксина, която ще дойде. Ще има достатъчно количества за всеки, който пожелае да го направи“ обяви пред Нова тв директорът на „Александровска“ болница проф. Борис Богов. Той посочи, че дисциплината е основен проблем за българските граждани, което се доказва и от снимките в някои магазини.

Лекарят обясни, че ситуацията с разпространението на коронавируса у нас в последните месеци е тежка.

„През октомври „Александровска“ болница е приела 37 пациента с COVID-19, а през ноември те вече са 297. Преминалите за октомври са 560, а тези за ноември – 1560. Наложените мерки са съвсем адекватни и правилни. Към днешна дата поне имаме свободни места в буферните и триажни зони. Това го нямаше преди наложените мерки“, изтъкна специалистът. Директорът на „Александровска“ болница коментира, че очакваното намаляване на смъртността ще е след около 14 дни.

„Смъртността в нашата болница за миналата година е около 200 души. Само за средата на октомври и целия ноември тази година имаме – 57 случая“, допълни проф. Богов. Според него страните около нас са разхлабили мерките заради математическите модели, но се е наложило отново да ги върнат.

„Ваксината не може да е панацея за стопиране на заразата. Това обаче е един голям шанс срещу пандемията. Очакванията са първата седмица на месец януари ваксината да бъде факт у нас. Хубаво е популярните хора да дадат пример и да се ваксинират“, призова проф. Богов. Той добавя, че дори и за екипа му в болницата ваксинирането ще бъде пожелателно. Според него не би било редно някоя компания да задължи персонала си да си постави ваксината.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още