Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Директорът на БНР иска от СЕМ предсрочно да прекрати договора му за управление

Общество

Директорът на БНР иска от СЕМ предсрочно да прекрати договора му за управление

Директорът на БНР иска от СЕМ предсрочно да прекрати договора му за управление - Tribune.bg
Снимка:

Генералният директор на Българското национално радио Андон Балтаков е внесъл тази сутрин в Съвета за електронни медии писмо, с което уведомява председателя на надзорния орган Бетина Жотева, че би искал договорът, с който е поел управлението на БНР, да бъде прекратен предсрочно, считано от 1 ноември.

"Изключително съм възмутен от липсата на управленска воля за промяна в българската нормативна уредба, която да гарантира независимо и напълно свободно от политически вмешателства обществено Българско национално радио", подчерта Балтаков пред БНР.

Манипулира се и се фалшифицира моето мнение като генерален директор на Българското национално радио, посочи Андон Балтаков, визирайки предложения за обсъждане законопроект за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията.

Генералният директор на БНР заяви, че представеното от министъра на културата Боил Банов, с чийто доклад законопроектът бе изнесен за обществено обсъждане, е манипулативно и невярно.

Законопроектът, който е предложен на обществото за обсъждане, не е проектът на закон, в който работна група от БНР, БНТ, СЕМ, различни министерства и медийни експерти са инвестирали стотици часове и познания, категоричен е Андон Балтаков.

„Това, което изключително ме възмути, е фактът, че се твърди, че БНР подкрепя този законопроект. БНР подкрепи друг законопроект, който всъщност не е поставен за обсъждане пред обществото. Липсват членове от закона, върху който ние сме работили“, поясни той.

Припомняме ви, че Андон Балтаков трябваше да докаже трудовия си стаж и да представи документи относно избора си на директор на БНР. Останалите трима кандидати в конкурса заведоха дело през лятото заради съмненията си относно петгодишния трудов стаж в радио на Балтаков. Те се усъмниха и в това, че той е напуснал фирмата си в САЩ след избора му- нещо, което противоречи на Закона за радиото и телевизията.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (6)

Мими А фалшифицирането на документите, с които си кандадитствал за генерален директор на БНР, е нещото, за което си траеш!
21.10.2020 19:32 / Отговор
ХАН Кубрат.......... Веднага му разписвам оставката Да отива като пиар на ОТРОВНИЯ РАДЕВ.
21.10.2020 20:55
Нина А с него да си ходят и дъртите комунистки от радиото в Благоевград - все пенсонерки на държавна ясла - директорката Каменичка, Юлия Караджова, Росинка Проданова, Донка Найденова - бивши партийни секретарик! Вън! Да дойдат млади безпратийни деца! А не да робуват в чужбина!
21.10.2020 22:12 / Отговор
покровител на мисирки Гъмжило е в Хоризонт!Вряскането е нетърпимо! Да се маха!
22.10.2020 07:17
Най-достойния т генерален директор на БНР, и тази хунта иска да яхне и радиото. А този Банов е един пияница, и боклук, който отдавна трябваше да е в затвора.
22.10.2020 08:51 / Отговор
Достоен, достоен, колко да е достоен...С фалшифицирано удостоверение за пенсиониране (УП) от 1994 представено при кандидатирането му, удобно изработено от ПР-а му - Ян Бабикян. После защо по БНР се отделя половината време от новините за платените "протести"
22.10.2020 10:16 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати