Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Директорът на БНР пред СЕМ: В националното радио цензура няма!

Общество

Директорът на БНР пред СЕМ: В националното радио цензура няма!

Директорът на БНР пред СЕМ: В националното радио цензура няма! - Tribune.bg
Снимка:

„В Българското национално радио цензура няма“. Това каза генералният директор на общественото радио Милен Митев пред Съвета за електронни медии по време на публична среща днес.

Разговорът бе иницииран от медийния регулатор по повод неизлъченото на 16 декември интервю с посланика на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова в предаването „Политически НЕкоректно" по програма „Хоризонт".

„Това обстоятелство мисля, че достатъчно ясно беше показано в предаването „Политически НЕкоректно" в събота, в което водещият достатъчно обстойно коментира неговата гледна точка за причините, поради които интервюто е било спряно, както и в интервюто на програмния ни директор“, посочи Милен Митев.

Според него ръководството на програма „Хоризонт" правилно е преценило, че недопустим събеседник няма.

„Ако това решение беше взето предварително и беше отказано изобщо да се запише това интервю, то тогава смятам, че щяхме да водим същия разговор за цензура, но два дни по-рано. И тогава може би господин Волгин щеше да има много повече основание за своята позиция", посочи генералният директор на БНР.

Той разказа, че според данните, с които разполага, при първоначалното планиране е била представена информация, че са отправени покани както към руското, така и към украинското посолство.

„Впоследствие от посолството на Украйна отговор така и не пристига, от информацията, която имам. А госпожа Митрофанова е потвърдила възможността да дойде и да бъде записана за интервю", отбеляза Митев, цитиран от БТА.

По думите му достойнството и качествата на позицията на Програмния съвет, по чиято преценка интервюто не е излъчено са, че тя не е взета на базата на личността на посланика на Русия или на базата на личността на водещия Петър Волгин.

„Тя е основана на изслушване на конкретното интервю и преценка, че по начина, по който е направено в своя финален вариант, то не отговаря на нашите редакционни стандарти и би могло по някакъв начин да подведе нашата аудитория“, каза генералният директор на общественото радио.

„В този смисъл, мисля, че това е правилното решение и дори някой да смята, че е закъсняло, струва ми се, че едно предварително предпоставяне, че Волгин няма как да направи интервюто както трябва, не би било редно. И това вече би довело до много по-основателни притеснения за цензура", каза още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати