Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Директорът на „Пирогов“: Мустафа Емин е заплашвал с уволнение медици от болницата

Общество

Директорът на „Пирогов“: Мустафа Емин е заплашвал с уволнение медици от болницата

Директорът на Пирогов: Мустафа Емин е заплашвал с уволнение медици от болницата - Tribune.bg
Снимка:

„Агресивно е да ви гледам в очите и да кажа - дайте си имената и след малко министърът на здравеопазването ще ви уволни“, каза д-р Валентин Димитров

„На 28 август в 19:40 часа в „Пирогов“ на регистратурата Мустафа Емин регистрира детето си. Той е придружител на пациента. На детето се прави рентген, тъй като е паднало от 60- сантиметрова масичка, праща се на коремен хирург и на травматолог. Минава по процедура като се установява, че детето има нужда от помощ, която се осъщестявава само в шокова зала – полагане на шев върху рана. Чакали са 3 деца, но когато идва редът им в шокова зала вкарват дете в хеморагичен шок с хемоглобин 49, което означва, че то губи кръв и животът му е на ръба. Колегите започват да опитват да спасят това дете, което още е в болницата. През това време не може да влезе вътре друго дете“, обясни пред bTV д-р Валентин Димитров, изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ по повод на случая със съветника на военния министър. 

„Колегите започват да се занимават с това дете, за да го спасят. Оказването на първа помощ продължава час и половина. Двете деца пред шокова зала играят и обикалят пред телевизора пред чакалнята на залата“, посочи той.

„Господинът и съпругата му стоят и чакат. Започва едно изнервяне, звънят на звънеца. Разговорите са снети като обяснение. Три пъти е прекъсвана работата на лекарите, като в единия медицинска сестра 7 минути обяснява на г-н Емин. Господинът не е посягал, не е бил, не е подскачал, но също е толкова агресивно е да ви гледам в очите и да кажа – „Аз съм един кой си, дайте си имената и след малко министърът на здравеопазването ще ви уволни. Заплашвал е с уволнение“, обясни д-р Валентин Димитров.

Директорът на „Пирогов“ уточни, че това е написано в обясненията на шестима служители на болницата и подчерта, че при разигралата се ситуация не е споменавано Министерството на отбраната.

„От етичната комисия на „Да, България“ дойдоха на 30 август и гледаха записите от камерите. Бяха PR и още двама - млади хора. Приключихме, предоставих им копия от разказите на хората. В четири часа се свързахме с Министерството на отбраната и изявихме готовност да предоставим на министър Тодор Тагарев всички документи и материали, за да се изясни ситуацията“, добави д-р Димитров.

Той уточни, че никъде в разговорите не и в описанията не е намесено министерството на отбраната.

Директорът на болницата заяви, че жената, написала поста във Фейсбук - Неда Диманова е разкошен човек, който 46 години работи в „Пирогов“. „Тя е била възмутена от случилото се, написала пост. Аз взех решение постът ѝ да бъде публикуван в официалната страница на болница „Пирогов“. Ние имахме запитване какво се е случило в „Пирогов“, имаше шум, преди да пуснем публикацията. Имаше питания от страна на екипа на болницата какво ще направи ръководството, за да се защитят колегите от агресията“, каза директорът на болницата.

„Бяхме заляти от страшна помия. Никой не се свърза с мен. Тагарев трябва да изпрати писмо, за да предоставя записите. Ако моите служители бяха виновни, щяха да си понесат отговорността. Агресията е навсякъде. Лекарите и медиците не може да бъдат хулени.“, заяви директорът. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети