Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Директорът на „Св. Иван Рилски“: Натискът са лични интереси на хора, които не са на ниво министър

Общество

Директорът на „Св. Иван Рилски“: Натискът са лични интереси на хора, които не са на ниво министър

Директорът на Св. Иван Рилски: Натискът са лични интереси на хора, които не са на ниво министър - Tribune.bg
Снимка:

Болницата е за пример в този сектор и е нормално да има персонални апетити към нея, заяви д-р Дечев

Тази сутрин медиците от столичната университетска болница „Свети Иван Рилски“ излязоха на протест в защита на директора на лечебното заведение.

По думите им д-р Дечо Дечев е неоснователно принуждаван да подаде оставка като директор на болницата.

Притесненията на лекарите от синдикат „Защита“ са, че целта е болницата да бъде разграбена и унищожена.

„Искаме да разберем дали има причина д-р Дечев да подаде оставка. Болницата работи добре, няма конфликт между персонала и ръководството. Заплатите и условията на труд са изключително добри. Не виждаме повод д-р Дечев да подаде оставка“, заяви Красимир Митов, Национален синдикат „Защита“.

Според него има съмнение за натиск отвън.

„След среща с него разбрахме, че има разминаване между ръководството на болницата и принципала как тя да бъде управлявана. Ако проблемът не бъде решен, от утре 900 души ще бъдат на улицата пред министерството“, допълни Красимир Митов.

Д-р Дечо Дечев проговори за оставката си, която подаде вчера и за апетитите към болница „Свети Иван Рилски“, която оглавява.

„Очакваме да се върне министър Меджидиев от отпуск и ще обсъдим въпроса заедно с него. Премиерът се ангажира лично. Предполагам, че това, което ще реши, ще бъде в полза на колектива. Няма политически натиск, натискът са лични интереси на хора, които не са на ниво министър. Болницата е една, от които са за пример в този сектор, и е нормално да има персонални апетити към нея. Не знам за кого става дума“, заяви пред БНТ д-р Дечо Дечев.

„Искам да помоля всички да продължим работа, защото чакат пациенти. Имаме уверение от премиера, че до час и половина ще имаме отговор на поставените ни въпроси“, добави д-р Дечев.

„Болницата завърши годината с близо 4 млн. лв. печалба, въпреки “помощта” на Министерството на здравеопазването, в такъв смисъл, че тя не беше приоритетна за тях, съдейки по това, че не получи капиталови средства за проекти, за които е кандидатствала. През този период от ноември, когато се обединихме с Белодробната болница „Св. София“, ние погасихме просрочени задължения на пулмологията в размер на около 1,5 млн. лв., със собствени средства успяхме да коригираме и заплатите им, като сега те са два пъти по-високи от преди“, подчерта д-р Дечев.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети протест

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати