Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Директорите в училищата ще избират сами доставчиците на плодове и мляко

Общество

Директорите в училищата ще избират сами доставчиците на плодове и мляко

Снимка:

Това важи и за директорите на детски градини

Директорите на училищата и детските градини ще избират сами доставчиците на плодове и мляко. Това решение взе правителството, като измени Наредбата за условията и реда за прилагане на схеми за предоставяне на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти в учебните заведения – „Училищен плод“ и „Училищно мляко“.

По този начин се опростява избора на заявител, отпада служебния избор, предоставят се по-големи права на директорите на учебните заведения при избора на доставчици.

Предвижда се ясна и публична процедура за провеждането на процедурите за избор на доставчик. За целта на интернет страницата на учебното заведени ще се публикува обява за набирането на предложения за доставка. Там ще се посочват и изискваните документи, реда за провеждането на избора и обявяването му.

С промените ще се постигне подобряване на хранителните навици на децата и учениците чрез повишаване консумацията на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти при спазване на здравните изисквания, включително и чрез разнообразие на доставяните продукти и повишаване на ефективността на прилагане на схемата.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив