Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Дистанционно обучение за децата от 6 до 12 клас във Варна, Враца също затяга мерките

Общество

Дистанционно обучение за децата от 6 до 12 клас във Варна, Враца също затяга мерките

Дистанционно обучение за децата от 6 до 12 клас във Варна, Враца също затяга мерките - Tribune.bg
Снимка:

Въвежда се пропускателен режим в магазините, а на пазарите - еднопосочно движение

От понеделник /15 март/ се преустановяват присъствените занятия в училища и центрове за подкрепа на личностното развитие на територията на област Варна на учениците от 6-ти до 12-ти клас, съобщи след заседание на кризисния щаб областният управител Стоян Пасев. Срокът на заповедта е за две седмици, предаде Нова телевизия. Учениците от първи до пети клас ще учат присъствено, ще работят и детските градини и яслите. Преустановява се за всички възрастови групи провеждането в присъствена среда на всички групи извънкласни занимания и дейности по интереси, занимални, спортни празници и други, организирани от училищата. Университетите запазват практическите занятия, като всеки от тях има автономия да направи алгоритъм за посещения на учебните занятия. От полунощ на 12 март се забраняват посещенията на малолетни и непълнолетни без придружител в ресторанти, снекбарове и молове. На пазарите се въвежда еднопосочно движение, без струпване на хора. Собствениците на големите търговски обекти, включително и хранителни магазини, трябва да осигурят задължително пропускателен режим, съобразен с търговската площ на обекта.

Във Враца предвид усложнената епидемична обстановка с увеличаване броя на заразените лица с COVID-19 е отчетена 14-дневна заболяемост - 500,4 на 100 000 население за последните две седмици, след проведено заседание на Областния оперативен щаб за борба с грип и ОРЗ, със Заповед на директора на РЗИ – Враца от 00.00 ч. на 11 март 2021 г. за период от 1 месец, на територията на област Враца са в сила следните временни допълнителни противоепидемични мерки:

-Преустановява се провеждането на планов прием и планова оперативна дейност в лечебните заведения за болнична помощ.

-Увеличава се броят на леглата в лечебните заведения за болнична помощ за дейности по диагностика и лечение на лица, болни от COVID-19 /с готовност до 50% от общия брой легла/.

-Въвежда се задължително носене на защитни маски на открити пространства при струпване на повече хора - пазари, тържища, изложения, централни улици и площади.

-Забранява се провеждането на масови мероприятия в закрити помещения, свързани с провеждане на конференции, работни срещи, обучения, заседания, семинари.

- Забранява се провеждането на занятия в танцови, езикови и др. школи, както и тренировките във фитнес и спортни зали.

-Регистрираните заведения и ресторанти продължават да изпълняват въведените до момента противоепидемични мерки при 30% от капацитета и до 6 човека на маса.

- Не се допуска провеждането на масови тържества като кръщенета, сватби, рождени дни, банкети и други, с повече от 15 човека.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети