Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ДКК: Агенцията по вписванията не отписа Караганева

Общество

ДКК: Агенцията по вписванията не отписа Караганева

Съветът на директорите на Държавната консолидационна компания уволни Ваня Караганева с мотива, че е взела еднолично множество решения, с които, според тях, са нанесени вреди на дружеството за над 50 млн. лева.

Оказва се обаче, че тя все още фигурира като директор, което предизвика още коментари по темата.

По-рано днес икономическият министър Даниела Везиева защити уволнената Караганева и от своя страната ще поиска оставката на тези, които са я уволнили. На този фон проверка за нарушения на решенията на Ваня Караганева правят от прокуратурата и КПКОМПИ. Държавното обвинение се е самозсезирало след поместени в медиите публикации за евентуални нарушения.

От ДКК освен това заявиха, че ще дадат случая на европейската прокуратура. От Съвета на директорите на Държавната компания пуснаха искане за отписването на Ваня Караганева като изпълнителен директор. Според Агенцията по вписванията от представените документи не е установено валидно взето решение за освобождаването ѝ.  

„Заключението е – незаконосъобразно свикване и провеждане на заседанието на Съвета на директорите от 29.11.2021г. и невалидно приемане на решенията му“, съобщиха от компанията.  


Топ новини

виж още

Актуална тема