Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Днес е празникът на София

Общество

Днес е празникът на София

Днес е празникът на София - Tribune.bg
Снимка:

Столицата ни празнува в деня на светите София, Вяра, Надежда и Любов

На 17 септември – деня на светите София, Вяра, Надежда и Любов, столицата ни отбелязва своя празник. Денят на София ще бъде отбелязан с редица тържествени церемонии и многобройни културни събития.

Празникът започва точно в 10.00 часа, когато Столичният общински съвет ще проведе тържествено заседание, на което ще бъдат връчени звания „Почетен гражданин на София”, „Почетен знак на Столичната община” и на „Значка на София”.

От 11.30 часа пред църквата „Света София” ще се проведе Тържествен водосвет и официална церемония по издигане знамето на града.

От 17.00 часа в парка „Заимов” ще се проведат празничен танцов спектакъл и карнавално шествие.

В 17.30 часа пред Народния театър "Иван Вазов" започва концерт на Софийския духов оркестър.

В 18.00 часа започва концертът за деня на София в район „Искър“. Той ще се състои в парк „Езерото“ и ще бъде с участието на Маргарита Хранова и Райко Кирилов, квартет „Българи“, танцов състав „Алгара“, представителен мажоретен състав „Светла“ и младата народна певица Валентина Шерденкова.

От 18.30 часа в Народен театър „Иван Вазов” ще бъдат връчени Наградите на Столичната община за ярки постижения в областта на културата. Носител на тазгодишната Специална награда за изключителни постижения и принос в националната култура е примата на българската музика Лили Иванова. БНТ1 ще излъчи церемонията по награждаването от 22.00 часа.

През целия празничен ден е свободен достъпът за посетители на Зоологическа градина – София, парк-музей „Врана”, Регионален исторически музей – София и Софийската градска художествена галерия.

Кулминацията на празника ще е в 20.30 часа, когато на площад „Княз Александър I” започва грандиозният аудио-визуален пърформанс и 3D мапинг „Градски вибрации 140 ВРМ (140 удара в минута)”.

„София градски вибрации – 140 удара в минута“ ще представи образи от звуци и картини, сътворени от популярни млади творци от различни жанрове и стилове, които изграждат пулса на града ни до кулминацията от 140 удара в минута.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати