Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Днес започва основният ремонт на Дунав мост

Общество

Днес започва основният ремонт на Дунав мост

Днес започва основният ремонт на Дунав мост - Tribune.bg
Снимка:

От днес започва основният ремонт на Дунав мост, който ще продължи две години. Очаква се днес в Русе началото на дейностите да дадат служебният министър на регионалното развитие Виолета Коритарова и председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Йордан Вълчев.

Основен ремонт на мостовото съоръжение от българска страна не е правен, макар че Дунав мост през юни навърши 70 години. Според шефа на АПИ Йордан Вълчев на обекта ще се работи ежедневно по 10-12 часа през светлата част на денонощието и няма да се налага затваряне на платното за движение:

"Нашите изследвания на трафика показват, че ремонтът няма да доведе до задръстване на трафика в района на Русе повече, отколкото е в момента".

По самото платно за движение първо ще се ремонтира лентата за вход в България, а след това тази за изход и прогнозният срок е това да продължи общо 4 месеца. За Дунав мост предстоят още дейности, поясни Йордан Вълчев:

"Ще се ремонтира пътната част, ще бъде сменена плочата, асфалтовата настилка, ще бъдат реновирани всички метални елементи по моста, които са свързани с пътната част".

Стойността на ремонта е близо 45 милиона лева с ДДС от бюджета на АПИ и ще продължи две години. На сайта на Агенцията ще има специална секция за ремонта на Дунав мост, на която ще се публикува актуална информация за шофьорите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати