Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ДНР чакали контакт от София за прибиране на моряците, но нямало?

Общество

ДНР чакали контакт от София за прибиране на моряците, но нямало?

ДНР чакали контакт от София за прибиране на моряците, но нямало? - Tribune.bg

Българската журналистка Ася Иванова-Зуан, която е и кореспондент на Ефир.инфо, е взела интервю от министъра на външните работи на ДНР Наталия Никонорова относно евакуираните български моряци, пише „Гласове“.

„На практика те имат връзка с роднините си, имат възможност да се свържат, но що се отнася до обществеността и до пресата тук ситуацията е малко по-тежка, защото те отказват да говорят или да дават някакви видеокоментари, въобще публични коментари. Ние питахме, от наша страна имаше такава молба към тях, защото ние действително разбираме, че страната, чиито граждани са, се безпокои за тях и ние молихме да дадат някакъв кратък коментар… но видимо те се страхуват, че на тях ще им бъде оказан някакъв натиск и притеснение след като те се върнат вкъщи. Ние предупредихме, че не искаме да ни благодарят или да говорят някакви хвалебствия“, твърди тя.

Българката пита дали българските власти са в контакт с властите на ДНР, където в момента се намират моряците.

„Такъв контакт не е осъществен. От наша страна са положени всички усилия, за да окажем максимално съдействие на евакуацията на гражданите на България. Ние изпратихме официална нота до посолството на България в руската федерация, където съобщихме, че ние сме готови във всеки момент да съдействаме за евакуацията, да предоставим транспорт и се поинтересувахме в посолството ще помогнат ли на своите граждани по някакъв начин, защото сега самите моряци ни съобщиха, че те чакат помощ и някакъв отговор от българското посолство и българското МВнР, но за съжаление такъв отговор до сега не е получен. Ние се опитвахме да позвъним в МВнР на България, много дълго ни превключваха по различни телефонни линии, а после когато ние се представихме, че сме от съответното донецко ведомство, съвсем, затвориха телефона и престанаха да отговарят на позвъняванията….“


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати