Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. До 2 месеца пускат движението в отсечката между Благоевград и Симитли

Общество

До 2 месеца пускат движението в отсечката между Благоевград и Симитли

До 2 месеца пускат движението в отсечката между Благоевград и Симитли - Tribune.bg
Снимка:

До 2 месеца се очаква да бъде пуснато движението по едното трасе на АМ „Струма” в отсечката между Благоевград и Симитли, която е 6 км. Днес заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов и председателят на УС на АПИ Иво Иванов направиха инспекция. От нея стана ясно, че до октомври трябва да приключат довършителните дейности по тунел „Железница” като автомобилният трафик ще минава през едната тръба на тунела. Предстои да се изготвят и проекти за укрепване на свлачищата от двете страни на тунела.

БГНЕСБГНЕС

„В понеделник насрочваме работна група, която до 2 седмици, да излезе с решение, дали ще са нужни допълнителни мерки, защото в района има проблемно свлачище. Строителите ме увериха, че в срок от 2 месеца, ще могат да приключат с пътните работи”, каза зам.-регионалният министър Захари Христов.

Темата с тунел „Железница” стана много актуална. Първо от ИПБ излязоха с позиция, че тръбата е готова. Вчера обаче от АПИ посочиха, че тунелът все още не е завършен, а по свлачищата се работи.

БГНЕСБГНЕС


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати