Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. До 300 лв. глоба за кметовете, отказали да умъртвят домашните прасета

Общество

До 300 лв. глоба за кметовете, отказали да умъртвят домашните прасета

До 300 лв. глоба за кметовете, отказали да умъртвят домашните прасета - Tribune.bg
Снимка:

Ако сега плаче баба Стоянка и оставим нейната свиня, утре може да плаче цяла България, каза зам.-министърът на земеделието

На кметовете от Южна България, които не съдействат за умъртвяването на домашните прасета в дворовете, ще бъде наложена глоба. Това заяви пред bTV зам.-министърът на земеделието Янко Иванов. Глобата за първо нарушение е от 100 до 300 лв., за повторно – двойно, и така, докато стигнем до прокуратурата, уточни зам.-министърът.

Ако сега плаче баба Стоянка и оставим нейната свиня, утре може да плаче цяла България, каза Иванов по повод започването на принудителното умъртвяване на домашните прасета заради африканската чума.

Снощи изтече удълженият срок, в който стопаните трябваше доброволно да умъртвят животните си. Въпреки че кметовете на 30 пазарджишки села обещаха пред премиера Бойко Борисов да убедят съселяните си да изпълнят нареждането, в петък стана ясно, че хората все пак отказват да допуснат екипите на БАБХ.

Нека да е ясно - мярката е абсолютно наложителна, посочи зам.-министърът. Той подчерта, че откакто са предприети тези действия от няколко дни няма нови случаи на заразата при домашните прасета. Според него това е посоката за овладяване на кризата.

Иванов благодари на кметовете, които изпълниха указанията на министерството и настоя до края на работния ден управниците, които са отказали да го сторят, да получат акт за административно нарушение.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети