Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. До 31 март карантинираните могат да подават заявления за подвижна кутия

Общество

До 31 март карантинираните могат да подават заявления за подвижна кутия

До 31 март карантинираните могат да подават заявления за подвижна кутия - Tribune.bg
Снимка:

От днес до 17.30 часа на 31 март хората, поставени под задължителна карантина или изолация, могат да подават заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия, съобщава БНР. Образец на заявлението е публикуван на сайта на ЦИК в секцията „За избирателите“.

Заявлението от карантинирани или изолирани заради коронавирус, които желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия на 4 април, се подава до кмета на общината, района, кметството или кметския наместник, не по-късно от 3 дни преди изборния ден или 31 март.

Заявлението трябва да е саморъчно подписано, може да бъде подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата, факс или електронно заявление със същото съдържание през интернет страницата на съответния местен орган по постоянен адрес или по настоящия, ако е подадено заявление за гласуване по настоящ адрес.

Не се прилагат документ, освен пълномощно в свободен текст, в случаите когато се подава чрез пълномощник.

На територията на всяка община/район се назначава най-малко една подвижна секционна избирателна комисия при наличие на не по-малко от 10 избиратели, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация и заявили желание да гласуват с подвижна избирателна кутия.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати