Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. До 379 млн. лв. отпуска правителството за модернизацията на пътя Видин – Ботевград

Общество

До 379 млн. лв. отпуска правителството за модернизацията на пътя Видин – Ботевград

До 379 млн. лв. отпуска правителството за модернизацията на пътя Видин – Ботевград - Tribune.bg
Снимка:

Осигурени са и 4 млн. лв. за пътната мрежа в община Сандански

Правителството отпуска допълнително до 379 000 000 лева по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството/МРРБ/ за модернизацията на близо 69 км от пътя Видин - Ботевград между пътен възел „Макреш“ и обходния път на гр. Монтана. Целта е да се осигури необходимия финансов ресурс за изпълнението на обекта, разделен на пет участъка.

Направлението Видин - Ботевград /167 км/ е приоритетен проект в инвестиционната програма на агенция пътна инфраструктура /АПИ/ и МРРБ, тъй като с цялостната модернизация на трасето от „Дунав мост II“ ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус”, „Тракия” и „Струма”. С изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движение и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик.

Правителството одобри също така допълнителни средства в размер на 4 045 000 лв. по бюджета на община Сандански за реконструкция на общински път BLG 1255/ІІІ-198/Катунци-Враня/Катунци-Златолист от км.0+000 до км. 6+860. Осигуряването на финансовия ресурс ще осигури възможност на общината да извърши реконструкция на пътя, с оглед изключителната му важност  за балансираното развитие на туризма в община Сандански и оказване на подкрепа за развитие на туризма и в по-малките населени места на общината. Допълнителните трансфери по бюджета на община Сандански се предоставят чрез преструктуриране на разходи/трансфери по централния бюджет за 2020 г.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още