Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. До 5 май данъкоплатците ползват 5% отстъпка за имот и автомобил

Общество

До 5 май данъкоплатците ползват 5% отстъпка за имот и автомобил

До 5 май данъкоплатците ползват 5% отстъпка за имот и автомобил - Tribune.bg
Снимка:

До 5 май е срокът, в който столичани могат да ползват 5% отстъпка за данък сгради и данък МПС, при условие, че цялата дължима сума се внесе наведнъж. 5 май е и крайният срок за първата вноска на такса битови отпадъци, ако не искате да ви се начисляват законните лихви за закъснение.

Срокът за 5% отстъпка за местните данъци и първата вноска на такса смет по принцип е 30 април, но тази година е удължен с 5 дни заради Великденските празници, обясниха от дирекция "Общински приходи" на Столична община.

Ако собствениците плащат местните си данъци и такси на части, крайните срокове за това, без да им се трупат лихви са: данък недвижими имоти и данък МПС: 30 юни – първа вноска и 1 ноември – втора вноска; такса битови отпадъци – четири вноски: 5 май, 30 юни, 30 септември и 30 ноември.

Най-удобният начин за плащане на местните данъци и такси е през електронния портал на Столична община. Там всеки собственик на имот или автомобил в София може да направи и справка какви задължения има към общинския бюджет.


Топ новини

виж още
Актуална тема