Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. До края на годината ще завърши ремонтът на „Западен парк“ в София

Общество

До края на годината ще завърши ремонтът на „Западен парк“ в София

Снимка:

Заради коронавируса се налага втора актуализация на бюджета на Столичната общината

До края на година ще приключи ремонтът на „Западния парк“ в София. Към момента почти е асфалтирана централната алея, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, която участва в засаждането на 30 дървета в двора на 42 ОУ „Хаджи Димитър“, предаде БГНЕС.

„За трета поредна година се провежда кампанията „Моето зелено училище и моята зелена детска градина. През 2020 кампанията ще бъде посветена на изграждането на зелен пояс около дворовете на училищата и градините. Целта е да предпазим децата, докато играят, от изпаренията на автомобилите и да обогатим зелената система на града. Тези места са градски пространства и са част от кварталите. Тази година се включват 26 училища, като имаме 2 района с по две училища – „Триадица“ и „Връбница“, посочи Фандъкова.

Фандъкова участва в засаждането на дървета в двора на 42 ОУ „Хаджи Димитър“ Фандъкова участва в засаждането на дървета в двора на 42 ОУ „Хаджи Димитър“

Зам.-кметът по екология Десислава Билева уточни, че в рамките на инициативата ще бъдат засадени над 1000 дръвчета. Столичният кмет подчерта, че това е само една от инициативите за увеличаване на зелената система на града.

„Кампанията за „Новата гора на София“ стартира другата седмица. Ще отворим и специалната автобусна линия за целия залесителен период. През октомври и ноември ще бъдат засаждани дървета и по улиците и булевардите, както и до автобусните спирки в града. За там са заделени над 3000 дървета“, уточни Фандъкова. Тя обяви, че Общинското предприятие „Общински земи и гори“ всяка година залесява около 200 дка общински земи около София, което е част от инициативата за зеления пояс на града.

Заради коронавируса се налага втора актуализация на бюджета на Столичната общината и той ще бъде с 18 млн. лв. по-малък. „Тя ще ни помогне да насочим средства към най-тежко засегнатия сектор – транспортът. Предвиждаме 4 млн. лв. допълнително да бъдат насочени към този сектор. Предвиждаме и с 1,2 млн. лв. да се увеличат средствата за осветлението и маркировките в сектор „Транспорт““, каза още кметът. Тя обяви още, че не се предвижда увеличаване на данъците през 2021 г.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още