Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. До март у нас пристигат още 3-4 ваксини срещу коронавируса

Общество

До март у нас пристигат още 3-4 ваксини срещу коронавируса

До март у нас пристигат още 3-4 ваксини срещу коронавируса - Tribune.bg
Снимка:

Още няколко ваксини ще пристигнат у нас в първите три месеца на годината, стана ясно на редовния брифинг на щаба за борба с COVID-19 съвместно с представители на Националния ваксинационен щаб.

Директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов, който също участва в брифинга, съобщи, че се очаква през февруари – март да има одобрени 3 – 4 ваксини за употреба.

От своя страна здравният министър Костадин Ангелов поясни, че се разработват бърз информационен канал, по който лекарите да получават синтезирана информация за всяка една ваксина. Ще направим и среща с всички български медии между Коледа и Нова година, защото само чрез медиите ние може да стигнем до всеки гражданин и да му дадем най-важната информация, каза още Ангелов.

"Първите които ще бъдат ваксинирани, са знакови лица, изявили желание. Със своя пример те ще "заразят" и други да направят същото. Ние сме убедени в безопасността на ваксината. Не правим разлика между лекари, сестри и санитари при ваксинирането. Приоритетно ще се ваксинират тези, които са на първа линия и онези, които не са преминали през заболяването", обясни началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети