Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. До месец започват работата по бул. „Филип Кутев“, който ще свързва „Черни връх“ и „Симеоновско шосе“

Общество

До месец започват работата по бул. „Филип Кутев“, който ще свързва „Черни връх“ и „Симеоновско шосе“

До месец започват работата по бул. Филип Кутев, който ще свързва Черни връх и Симеоновско шосе - Tribune.bg
Снимка:

До месец ще започне изграждането на булевард „Филип Кутев“, който ще свързва булевардите „Черни връх“ и „Симеоновско шосе“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на ремонта на участъка между ул. „Атанас Дуков“ и ул. „Сребърна“.

По думите на Фандъкова разширяването и изграждането на бул. „Филип Кутев“ е един от най-важните обекти за града след метрото и бул. „Тодор Каблешков“, защото това е част от третия градски ринг в най-важната отсечка, отбелязва БТА.

Северното платно от изграждащия се бул. „Филип Кутев“ от бул. „Черни връх“ до ул. „Сребърна“ вече е пуснато за движение, а до събота трябва да приключи и полагането на последния пласт асфалт. Ще продължи засаждането на дървета около бъдещия булевард, уточни кметът.

Очакваме това лято да започне работа и по южното платно на новия булевард, каза още Фандъкова. Тя допълни, че в момента движението в ремонтирания участък се извършва в общо четири ленти, а след завършването на булеварда лентите ще бъдат по три в посока.

В ход е издаването на разрешително за строежа на новия бул. „Филип Кутев“. Той ще започне лятото, защото чакаме придобиването на един имот, който е на Софийския университет, каза столичният кмет.

Стойността на отсечката е 6 млн. лева, като това включва корекция на участъка от река Драгалевска, както и подземната инфраструктура, посочи още Фандъкова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети