Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Добра новина за Пловдив – Общината осигури средствата за довършване на стадионите на „Ботев“ и „Локомотив“

Общество

Добра новина за Пловдив – Общината осигури средствата за довършване на стадионите на „Ботев“ и „Локомотив“

Добра новина за Пловдив – Общината осигури средствата за довършване на стадионите на Ботев и Локомотив - Tribune.bg
Снимка:

Бойко Борисов и Здравко Димитров изпълниха ангажимента си към пловдивчани за завършване на двата важни за града проекта

Радостната новина за футбола под тепетата вече е факт – по предложение на кмета Здравко Димитров Общински съвет – Пловдив прие с 38 гласа „за“ стартирането на процедурата по теглене на нов кредит за ключови обекти на спортната инфраструктура на града. Сумата включва довършването на двата стадиона на „Локомотив“ и „Христо Ботев“ с по 12 милиона с ДДС, в това число и за козирката на втория.  

Това се случи по-малко от две седмици след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и кметът на Пловдив Здравко Димитров обявиха, че ще бъдат осигурени нужните средства за довършването на строежа на стадион "Христо Ботев" и за ремонта на стадион "Локомотив" в парк "Лаута", въпреки нежеланието на държавата да завърши проектите.

Припомняме, че преди две години след разговори със спортната общественост в Пловдив  тогавашният министър-председател Бойко Борисов реши предвидените за нов правителствен самолет средства да отидат за двата стадиона в Пловдив и за физкултурни салони.

„Това, което е поето като ангажимент от Бойко Борисов през годините, е изпълнено", подчерта в края на февруари Здравко Димитров.  Тогава кметът на Пловдив обеща пред бившия премиер, че ще бъде направено и невъзможното да се намери общо решение за финансиране на стадионите на „Ботев“ и „Локомотив“.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати