Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Доброволец: Няма по-хубаво чувство от това, че си дарил топлота за Коледа

Общество

Доброволец: Няма по-хубаво чувство от това, че си дарил топлота за Коледа

Доброволец: Няма по-хубаво чувство от това, че си дарил топлота за Коледа - Tribune.bg
Снимка:

Няма по-хубаво чувство от усещането, че си дарил топлота на някого за Коледа. Чувстваш се зареден и с добри емоции. Това сподели развълнуваната Преслава Георгиева, която заедно с нейната майка Силвия подариха на нуждаещи се храна за Бъдни вечер, разказва БГНЕС.

Двете дами, заедно с други доброволци, посрещнаха десетки бедни и социално слаби хора в тяхното заведение в столичния квартал „Манастирски ливади“. Инициативата се прави за четвърта поредна година.

Идеята за благородната кауза е направена от техни възрастни клиенти, които с течение на годините се сприятелили със Преслава и Силвия, известна сред приятелите като мама Сиси. Възрастните често се оплаквали от липса на подкрепа от близки. „Решихме, че поне веднъж в годината на тези хора, трябва да им е хубаво и да имат подкрепа, да не се притесняват за нищо“, спомни си за началото Преслава.

През всичките тези години на двете жени помагат и много хора, които дори не познават. Тази година сред дарителите има такива, които са помогнали за плодове. Други пък са се притекли на помощ за опаковането на храните.

Дали заради гласността, със всяка изминала годината броят на нуждаещите се увеличава. През последната година са раздадени между 80 и 100 менюта на място като са предвидени помощи за над 400 души. Ако остане храна, ще бъде дарена на кризисния център в „Захарна фабрика“.

Сред доброволците в заведението е Вероника Недялкова, която разбрала за инициативата от социалните мрежи. „Реших спонтанно и се включих, защото си направих нещата предварително за Бъдни вечер. Не смятам, че тази инициатива ме затруднява в подготовката вкъщи“, разказа тя.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема