Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Доброволци бранят Моча от опаковане, полицията им прави компания

Общество

Доброволци бранят Моча от опаковане, полицията им прави компания

Доброволци бранят Моча от опаковане, полицията им прави компания - Tribune.bg

Доброволни сформирования се окопават около Паметника на съветската армия в центъра на София. Предвожда ги председателят на Съюза на русофилите Максим Суворов.

Целта е до монумента да не бъдат допуснати анти-руски демонстранти, които планират да го опаковат и, въпреки че имат разрешение от общината, не могат да изпълнят плана си заради отпора.

„СРБ ОПЕРАТИВЕН ЩАБ Призив и апел към всички българи, християни родолюбци и русофили: „Скъпи приятели братя и сестри трети ден героично отстояваме отбраната и защитата на паметника на Съветската армия, трети ден победата е за нас срещу онези крайни вандали с чужд флаг, които искат да безчинстват, поругават и гаврят с паметника. Наши оперативни специализирани групи даваме денонощни вече дежурства, това е наша кауза. Моля ви най-сърдечно – нека и днес да победим, така ще е в защита всеки ден до 10май. … НАШЕ ДЕЛО ПРАВОЕ ПОБЕДА БУДЕТ ЗА НАМИ! (разпространявате по русофилските групи)“, пише Суворов във Фейсбук.

Защитниците вече дори са си направили баджове с надпис „охрана“, периодично пускат и ъпдейти за текущата обстановка.

 

Полицията на Бойко Рашков спокойно наблюдава „охранителите“ – някои, от които с военни униформи и маски.

„Ако някой има връзка с Бойко Рашков, моля да го попита подчинените му на чия страна са, на страната на закона или на страната на нарушителите му?“, написа във Фейсбук бившия кандидат от ДБ Теодор Михайлов и сподели снимка на приятелски разговор пред Моча.  


Топ новини

виж още