Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Доброволци от структурите на ГЕРБ в Русе подпомагат екипите на болниците

Общество

Доброволци от структурите на ГЕРБ в Русе подпомагат екипите на болниците

Снимка:

Депутатът от ГЕРБ д-р Емил Тончев отново се върна като доброволец в МБАЛ-Разлог

Доброволци от различни структури на ПП ГЕРБ в Русе от вчера се включиха като санитари или в други дейности на болниците. Първите, които се отзоваха на призива на лекарите да застанат в челните редици на борбата с COVID-19, са членове на ГЕРБ от младежката структура, Жени ГЕРБ, както и от клубовете по интереси, един от които клуб „Здравеопазване“.

Доброволците са организирани на смени по 7 дни. От важно значение, е да се включат и лекари, както и хора с медицинско образование, защото има недостиг именно на такива специалисти.

Към момента, от вчера доброволци дават дежурства в УМБАЛ „Медика Русе“.

Следващи екипи ще бъдат насочени към Белодробната болница в Русе, като е разговаряно и с ръководството на УМБАЛ „Канев“. Прави се и организацияза доброволци, които да участват в дейността на болницата в Бяла.

„В този изключително труден за всички момент, се включваме с желание да помогнем. Благодаря на всички наши членове и симпатизанти, които вече са доброволци и са на първа линия, както и на тези, които са заявили готовност и предстои да подпомогнат дейността на медицинските екипи в Русе и областта“, заяви народният представител и областен координатор на ПП ГЕРБ Пламен Нунев.

Междувременно стана ясно, че народният представител от ГЕРБ д-р Емил Тончев отново се върна като доброволец в отделението по образна диагностика в МБАЛ-Разлог, където бе началник преди да влезе в Народното събрание.

„Всеки ден, когато не съм в парламента, съм в болницата в Разлог, за да помагам на колегите си в тази тежка ситуация”, коментира д-р Тончев. Той уточни, че хората, които търсят помощ от него обикновено са със симптоми на Ковид-19 и за съжаление тестовете в последствие доказват диагнозата.

"След като бе обявено извънредното положение се върнах на работа в отделението. Помагам и сега като доброволец, когато броят на случаите в страната и в Благоевградска област расте всеки ден. Това е дълг на всеки лекар, това е моята работа. Не мисля, че правя нещо специално, когато в събота и неделя съм на първа линия в помощ на моите съграждани от Разлог и на хората от общината”, каза още д-р Тончев.  

ГЕРБГЕРБ


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още