Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Домусчиев: Бях в болница 10 дни, имам и двустранна пневмония

Общество

Домусчиев: Бях в болница 10 дни, имам и двустранна пневмония

Снимка:

„Всъщност бях в болница 10 дни. Първият отрицателен тест бе на осмия ден, така че не може да се каже, че съм преборил вируса много бързо. Имам и двустранна пневмония, която трябва да се лекува в следващите дни. По моя инициатива и със съгласието на лекарския екип, който се занимаваше с моето лечение, се третирах с хлорохинов фосфат. Това се случи за първи път в България. Вземах го в комбинация с антибиотика зитромицин. Резултатите при мен показаха, че комбинацията работи“. Това разказва в интервю пред „24 часа“ Кирил Домусчиев.

Бизнесменът обяснява, че е бил сигурен, че ще пребори вируса.

„Лекарите казват, че в повечето случаи първите симптоми са кашлица и температура, но аз не съм имал симптоми от този тип. Имах леки болки в гърлото и се чувствах леко отпаднал. Отидохме с жена ми на преглед за белите дробове. И тогава на скенер откриха, че имам пневмония, без изобщо да имам подозрение, че заболяването ми е толкова сериозно. Първоначалният тест за коронавирус беше отрицателен, но при повторния се оказа, че съм се разболял от вируса. При мен нямаше болки, но не бих могъл да кажа, че съм критерий, при всеки протича различно“, разказва опита си той.

Домусчиев призова да се спазват препоръките на кризисния щаб. Хората да намалят социалните контакти, да използват предпазни средства и да правят дезинфекция, докато отмине епидемията.

„Сега най-важната ми задача е да се възстановя максимално бързо. А също така и поддържането на предприятията, на които съм собственик, в такова състояние, че да не се налага да бъде съкратен нито един служител. Това е най-важната ми цел в момента. Част от навиците на хората вероятно ще се променят. Дори след като отмине, епидемията ще остави дълбока следа върху всички нас. Ще се наложи да се съобразяваме с редица нови правила, защото вероятно и занапред ще има подобни заболявания в световен мащаб“, смята Домусчиев.

Той е категоричен, че мерките срещу разпространението у нас са адекватни.

„На този етап не е нужно България да взема нов дълг, без да е ясно как ще се развие ситуацията и колко дълго ще продължи епидемията. Има индустрии, които ще се наложи да спрат, има такива, които ще продължат да работят, но ще са под сериозен натиск. Като например експортно ориентираните производства, които срещат големи трудности заради бавното преминаване на транспорта през границите. Върху този проблем трябва да се работи активно от всички правителства в Европа и да се вземат бързи мерки“, категоричен е предприемачът.

Той прогнозира, че икономиката ще оцелее, но ни чакат трудни години. Кризата е обхванала целия свят, а ние сме зависими от външните пазари.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още