Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Допълнителни мерки в област Шумен, разкриват COVID отделение във Велики Преслав заради запълване на МБАЛ-Шумен

Общество

Допълнителни мерки в област Шумен, разкриват COVID отделение във Велики Преслав заради запълване на МБАЛ-Шумен

Снимка:

Усложнената епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 и необходимостта от въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки на територията на област Шумен беше обсъдено на заседание на Областния кризисен щаб, свикано от областния управител проф. Стефан Желев.

Директорът на РЗИ д-р Пепа Калоянова съобщи, че тенденцията е тревожна, на този етап регистрирани активни случаи на COVID-19 има във всичките десет общини на област Шумен. За последното денонощие новите случаи са 64, четири от които касаят лица в ученическа възраст. Потвърдени са положителни случаи на COVID-19 в Дома за стари хора в Нови пазар. До момента са регистрирани положителни резултати на 8 от настанените в социалното заведение и на трима от персонала, като се изчакват всички резултати. Общо за област Шумен случаите с регистрирани положителни проби за COVID – 19 в информационната система са 806.

Изпълнителният директор на МБАЛ Шумен д-р Димитър Костов информира, че към момента в болницата има настанени 107 пациенти с доказана коронавирусна инфекция, като всички са в тежко състояние, с пневмония. За други 9  души има съмнение за инфекцията и се изчакват резултатите от PCR тестовете. Поради проблема със запълването на капацитета на МБАЛ - Шумен, със заповед на директора на РЗИ Шумен от днес се разкрива COVID-19 отделение за 20 пациенти в МБАЛ Велики Преслав.

Предвид непрекъснато увеличаващата се заболеваемост и достигането на критична обстановка в МБАЛ Шумен, въпреки създадената организация на работа на четири ковид сектора, кметовете на общини, ръководителите на лечебните заведения и представителите на съсловните организации одобриха въвеждането на допълнителни ограничителни мерки за територията на област Шумен. Решенията са насочени към ограничаване разпространението на инфекцията, обяви на пресконференция областният управител проф. Стефан Желев.

Сред ограниченията са спиране на всички танцови, спортни и театрални състави в училищата, които ползват базата на учебните заведения. Забранява се провеждане на организирани фирмени и семейни тържества и празненства/включително и сватбени тържества/ на открито и закрито на територията на област Шумен;

Всички тренировки и аматьорски спортни мероприятия и състезания  на открито да се провеждат без публика, същите се забраняват и на закрито;

Забранява се и организиране и провеждане  на всякакъв вид изложби, базари и др. на животни и животински продукти на територията на област Шумен.

Още от заповедта ТУК  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още