Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Доставиха ваксини срещу дифтерит, тетанус и коклюш в наводнените села

Общество

Доставиха ваксини срещу дифтерит, тетанус и коклюш в наводнените села

Доставиха ваксини срещу дифтерит, тетанус и коклюш в наводнените села - Tribune.bg
Снимка:

200 броя ваксини против дифтерит, тетанус и коклюш за хората от пострадалите от наводнението села Каравелово, Богдан и Слатина осигури Кризисният щаб на Община Карлово, предава БНР.

От утре сутрин медицински сестри ще поставят ваксината „Тетатокс“ в здравните пунктове в трите населени места. Всички желаещи да бъдат ваксинирани трябва да отидат на място.

Трудно подвижните хора могат да бъдат ваксинирани и по домовете, след предварителна заявка в кметството. Ваксината е безвредна и е ефективна 6 месеца след поставянето ѝ. Лекари съветват хората да се имунизират, тъй като тинята, замърсяванията и умрелите животни са предпоставка за развитие на зарази.

Община Карлово има готовност да достави допълнителни дози при необходимост.

За девети пореден ден служители от Община Карлово дезинфекцират в населените места, пострадали от наводненията на 2 септември.

След първоначалната дезинфекция на улиците в Каравелово, Богдан, Слатина, Войнягово и Баня, от 11 септември започна вътрешно обеззаразяване на частните домове.

На населението се раздават и разтворими таблетки от препарата за битова дезинфекция „Табидез 56“. Специалисти от отдел „Екология“ в общината, съвместно с командировани лекари от Областна дирекция на Българската агенция по безопасност на храните – Пловдив, извършват загробване на умрели животни в трупни ями.

До момента в наносите са открити и в последствие заровени 4 крави, 14 овце, 4 кучета, 22 заека и 55 кокошки.

Екипите се отзовават на всички сигнали за проблеми, причинени от пороите.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати