Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Доц. Ангел Кунчев: Вече 50% от постъпилите в болница са хора под 50-годишна възраст

Общество

Доц. Ангел Кунчев: Вече 50% от постъпилите в болница са хора под 50-годишна възраст

Доц. Ангел Кунчев: Вече 50% от постъпилите в болница са хора под 50-годишна възраст - Tribune.bg
Снимка:

Последните няколко седмици има подмладяване на заразените с COVID-19 у нас, рисковата група продължава да е същата - над 65 години и със придружаващи заболявания. Това каза пред БТВ главният държавен инспектор д-р Ангел Кунчев.

„50 на 100 от новоизлезлите положителни и влизащи в болница са под 65 години. Все по-често срещаме случаи, не всички са тежки, със сериозна клиника на хора без придружаващи заболявания“, каза още Кунчев.

Той поясни, че се задържаме на 5% положителни проби. Кунчев добави, че почти доближаваме до критичната граница на хоспитализирани, сега са 699.

„Стигнем ли 1000, ще затрудни системата, на отделни места, не навсякъде, все пак система се справя, ако се запълни и резервът, ще създаде проблем това“, каза Кунчев.

Не мисля, че ще се върнат мерките през есента, би могло да се говори, ако има драстичен скок и системата не може да поеме болните, добави Кунчев.

Той бе категоричен, че не е вярно, че хора с коронавирус умират от придружаващи заболявания, а не от COVID-19.

Има наблюдения в „Пирогов“ и Александровска, изводът е ,че огромна част умират от усложненията на коронавируса, а не от придружаващи заболявания. Освен това английско проучване показва, че 92%, от хората, които влизат с COVID-19, умират от него”, обясни главният държавен здравен инспектор. Кунчев каза и че се повишава заразяването в офисите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати