Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Доц. Кунчев: Кацаров не разчита на мнението ми, прави, каквото прецени

Общество

Доц. Кунчев: Кацаров не разчита на мнението ми, прави, каквото прецени

Снимка:

Имаме различия с министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров. Той не разчита на нашето мнение, назначи си свой експерт - проф. Мира Кожухарова, която е много добър експерт, и правят, каквото преценят за правилно. Не че има грешки, а има недооценяване. Това каза главният държавен здравен инспектор и лекар на годината доц. Ангел Кунчев в предаването "120 минути" по Би Ти Ви.

Той е категоричен, че трябва да се направи мащабна кампания за ваксинация: "Бих направил огромна кампания. Докато не стигнем тези пусти 30-40%, ще продължим да живеем така. Късно е кампанията да е базирана на медицински факти, решението е емоционално, това е пътят да се върнем в живота и начини има", заяви Кунчев.

Кунчев бе категоричен, че в последните години се е водил от това какво казва науката и какви решенията взимат другите държави. 

"Сега сме атакувани и мразени. Ами ако това се беше случило само в България и в няколко страни, сигурно биха искали да ни разстрелят за това, че не правим нищо. Не са по-глупави от нас германците, италианците...", допълни още доцентът. 

За връщането  на учениците в клас главният държавен здравен инспектор обясни, че ще има известно покачване на случаите, но не може да до безкрай децата да не ходят на училище.

По думите му  има три вида антигенни тестове, като тези със слюнка са най-малко ефективни. "Когато дадеш милиони и намериш 0,002% положителни проби, се питаш има ли смисъл от това нещо и дали тестовете дават реален резултат. Най-ниско чувствителни са тези със слюнка, има тестове които струват 5 и 75 - антигенни, това не е заради нищо", категоричен е Кунчев.   

 


Топ новини

виж още

Актуална тема