Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Доц. Кунчев: Намираме се в пълния разгар на четвъртата вълна

Общество

Доц. Кунчев: Намираме се в пълния разгар на четвъртата вълна

Снимка:

„В пълния разгар на четвъртата вълна сме. Все още здравната система може да работи нормално, в отделни райони има напрежение“. Това заяви пред БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Районите един по един попадат в по-тъмните зони. България е в центъра на вълната на континента", каза още той. „Мерките винаги могат да се затегнат, но контролът ще е труден, а и ще е болезнено", разкри доц. Кунчев.  

„Отнемали сме им правата, как в целия свят демократичните страни решиха, че ваксинацията е задължителна. Когато се тръгне за чужбина, никой не мисли за демокрация, а всеки иска сертификат", допълни главният държавен здравен инспектор.

„Мога да гарантирам, че до пристигането в България и влизането в складовете, съхраняването на ваксините се спазва", подчерта доц. Ангел Кунчев.

Според него издаването на фалшиви сертификати за ваксинация е престъпление. „Има лекари, които дават здравето, а някои живота си, има и такива тарикати, които дават по 200-300 лева и след това влизат в болница", коментира главният държавен здравен инспектор.  

„За момента, за хора без хронични придружаващи заболявания данните са, че не е необходима трета доза", завърши доц. Ангел Кунчев.  


Топ новини

виж още

Актуална тема