Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Доц. Любомир Киров: Ковид зоните са един огромен неуспех

Общество

Доц. Любомир Киров: Ковид зоните са един огромен неуспех

Снимка:

Ковид зоните са един огромен неуспех, те не работят, коментира пред БНТ доц. Любомир Киров, председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.

„Можеше да подпомагат, но те не могат да изнесат някакъв товар, целта трябваше да е да се направи бърза диагностика, изолиране и навременно наблюдение“, припомни д-р Киров. По думите му безплатните лекарства за ковид също са пиар акция, защото нямало специфично лечение на инфекцията. Според медика не се изпълняват най-важните мерки - не се носят маски, не се спазва дистанция, хората не се ваксинират.

„В Израел ще започнат и четвърта доза да си правят. Има пациенти, които питат и искат да им бъде поставена бустерна доза. Зелените сертификати са правилна мярка, това подтикна колебаещите се да се ваксинират“, посочи доц. Любомир Киров. Той смята, че страната ни има нужда от помощ заради недостига на техника и кадри на определени места.

„Забрави се да се говори за пациентите без ковид, контролът на хроничните заболявания е важен“, подчерта  доц. Любомир Киров.  


Топ новини

виж още

Актуална тема