Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Доц. Мангъров потвърди: Изкарал съм коронавируса безсимптомно и няма да се ваксинирам

Общество

Доц. Мангъров потвърди: Изкарал съм коронавируса безсимптомно и няма да се ваксинирам

Доц. Мангъров потвърди: Изкарал съм коронавируса безсимптомно и няма да се ваксинирам - Tribune.bg
Снимка:

Съветът му към всички хора, които са в рисковата група, е да се ваксинират

"Не съм се ваксинирал и няма да го направя по две причини - едната е, че имам антитела, защото изкарах вируса безсимптомно. Аз съм сред тези 80% от хората, които са изкарали този вирус и човек като мен, чиято имунна система се е сблъскала с антигенната цялост на този вирус, няма нужда да се ваксинира", каза отново доц. Атанас Мангъров, директор на ковид клиниката към Инфекциозна болница пред БТВ.

Като друга причина да не се ваксинира медикът посочи, че ваксината още е недостатъчно изпитана и според него да се въвежда в масова употреба е много рисковано.

"Клиничното проучване на тази ваксина е започнало на 29 април тази година и е вкарана в употреба в края на ноември месец. Това са седем месеца. Ваксината за рака на шийката на матката е създадена от 1981 г. до 2006 г. и за нея още има резерви", изтъкна доц. Мангъров. Той уточни, че е привърженик на ваксините и е ваксинирал няколко стотин души, но трябва да има основания, да се предприеме тази стъпка.

"За да се спре епидемията, трябва да се достигне до колективен имунитет. Единият начин, който го играем в момента, човек се заразява, образува си антитела и не се разболява вече. Вторият начин е като се направи ваксина, само че тази ваксина е нова и има много рискове, които няма как да се установят за три-четири месеца", заяви инфекционистът. Той отправи съвет към всички хора, които са в рисковата група, да се ваксинират, защото пред тях стоят две възможности - да се разболеят с всички произтичащи рискове или да поемат риска за ваксината.

"Целта на ваксината е да се предпазят хората да не се разболеят от това нещо, всеки, който го е страх, да вземе да се ваксинира", отбеляза доц. Мангъров.


Коментари (12)

психиятрията търси кукувци Пълно Ку-кУ: "недостатъчно изпитана", а в същото време "които са в рисковата група, е да се ваксинират".
30.12.2020 10:01 / Отговор
Джедай Тотю Гледах го при Хикимяу! Джангър Мангъров е толкова нестабилен психически, толкова неуверен и с такъв гигантски комплекс за малоценност, че има нужда от специализирана помощ! Да не говорим за малоумната му декларация, че се е ваксинирал против рак на шийката на матката и тръгна да убеждава колко това било полезно за мъжете и че той също трябвало да се ваксинира със същата ваксина! Грозен човек е Мангъров, и отвън, и отвътре!
30.12.2020 12:48
Da! Мангъров да покаже документ, че има антитела и да се знае от коя лаборатория е издаден!
31.12.2020 13:24
Е, бре, Мангъров, какво беше това твое партийно поръчение, бе?! Не го ли изпълни вече, та 9 месеца не млъкваш?!
30.12.2020 10:13 / Отговор
Колеги Мангъров е в "социалистическо съревнование " с Антония Първанова /тя се пише , че е д-р / !
30.12.2020 11:26
Говедото не може да стане кон! Същото,като на Коритаров!И той вече 2 месеца ни надува главите,че е най-сърбин и най-македонец! Колко ли пари струва всичкото това предателство и комплексарщина?
30.12.2020 13:17
Психиатър Този от свое лице ли говори, колко бил "здрав", или като пишман-специалист! Май по -скоро боледува ,от това как да се направи на интересен , отколкото да даде някакво компетентно мнение!
Най-неадекватен беше като се изцепи..."на война, като на война", демек ,който оцелее...оцелее ! Откачена работа! Май си е за психиатрията ,но не като лекар!
30.12.2020 10:35 / Отговор
иш Чакам с нетърпение Ковида да отнсе мангъра...
30.12.2020 11:47 / Отговор
Z Все още не е ясно защо редовно му се дава трибуна на този доктор. Наричам го "доктор" само защото е притежател на редовно издадена диплома за такъв, а иначе той, по никакъв начин, не се ползва с моето уважение. "Ще се ваксинирам - няма да се ваксинирам" - циркаджия някакъв! Защо все е по медиите? Някой го е купил като рекламно лице за идеята да се дискедитират професионалистите, които се опитват да ни преведат през тази гадост с най-малко жертви? Някой го е купил, за да го използва като опозиция за очерняне на правителството? Не мога да си представя, че точно този доктор случайно е попаднал под прожекторите на журналистите, впечатлил ги е необратимо с гражданска позиция и харизма и затова все още името му редовно е в медиите. Особено някои медии.
Надявам се Мангъров да потъне в забрава скоро и да субере цялата реколта от безумното си античовешко поведение.
30.12.2020 17:13 / Отговор
Джедай Тотю Въпросният Джангър Мангъров е левият сол-ташак на Пикльо Фонтански и е активист на АБВГЗ! Той има партийно поръчение да саботира усилията на правителството да се справи с пандемията, за да може да настъпи хаос и такива като Пикльо Фонтански да дойдат на власт! Нормално е в медии като Божков ТВ на прокиснали избушеняци като Мангърчо да им дават ефирно време, но след изборите ще се види кой кум, кой сват и кой на булката брат! Някои като Пикльо Фонтански (а и някои други) са тръгнали с големите кошници, ама мога да им гарантирам, че пак ще седят край фонтана с провиснали до пъпа челюсти! Да, и ще го пълнят!
30.12.2020 19:00
Л Затова са го наели - да си имат и те компетентен внушаващ доверие лекар, който да обяснява колко са некадърни всички други лекари, на които разчита правителството. Да скапва усилията им и да саботира работата им. Само дето е пародия на "компетентен и внушаващ доверие", а вече е пародия и на лекар. Но трябва да призная, че сигурно и самият Мангъров не е се е надявал, че ще набере такава популярност с провокациите и нелепите си твърдения. Никой не е очаквал, че народът ни ще се окаже чак толкова прост и с ограничен мироглед. Той затова се самозабрави, а отрезвяването ще е тежко за всички.
30.12.2020 21:14
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема