Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Доц. Мангъров влиза на първа линия в битката с коронавируса

Общество

Доц. Мангъров влиза на първа линия в битката с коронавируса

Доц. Мангъров влиза на първа линия в битката с коронавируса - Tribune.bg
Снимка:

"Изискването е да спазва строгите противоепидемични мерки и предпазните средства", заяви проф. Ангелов.

Доц. Атанас Мангъров ще се включи на първа линия в борбата срещу COVID-19. Това съобщи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който посети Инфекциозна болница в София. Лично министър Ангелов го е помолил, тъй като „е много важно всеки лекар да бъде включен в борбата срещу COVID-19“.

"От вчера той има заповед за началник на клиниката, където се лекуват всички пациенти от коронавирус", съобщи министърът.

"Единственото ми изискване е да спазва противоепидемичните мерки", аргументира се той, вероятно и предвид публичното признание на Мангъров, че не носи маска.

Доц. Мангъров е началник на детската клиника в Инфекциозна болница и до момента твърдеше, че заразата изисква стаден имунитет и не е нищо по-различно от грип, което ще отмине през лятото.

Директорът на Инфекциозната болница проф. Татяна Червенякова уточни, че преминаването на Мангъров на първа линия в лечението на COVID-19 става по негово желание.

Доц. д-р Мангъров влиза в битка със заразатаДоц. д-р Мангъров влиза в битка със заразата

Още мерки срещу коронавируса

В Инфекциозна болница капцитетът е 120 легла, а към настоящия момент са настанени 70 пациенти на 80 легла за COVID-19. Две трети от капацитета е зает за COVID-19 .Той ще бъде разширен с още 10 легла на третия етаж в следващите дни.

Няма недостиг на легла в София, до края на седмицата ще има допълнително разкриване, увери проф. Костадин Ангелов.

Част от лечебните заведения ще преструктурират 50% от отделенията си, за което ще получат допълнително финансиране, увери здравният министър.

Той беше категоричен, че всеки със симптоми ще бъде тестван и отбеляза, че в Европа се налага хората да чакат по 6-7 дни за резултати. Обсъжда се дали бързите антигенни тестове да не станат алтернатива на бавния и скъп PCR и позитивен резултат от тях в съчетание със симптоми да не стане достатъчно основание за карантина и всички останали мерки, каза още проф. Костадин Ангелов. Коридорите за пазаруване може да бъдат преместени в следобедните часове заради все по-ниските температури сутрин, а от тях може да започнат да се възползват не само пенсионери, но и по-млади хора с хронични заболявания.

До края на ноември нощните заведения в цялата страна ще останат затворени, а всички барове и ресторанти ще имат общ вечерен час, който не е решено дали ще е 23:00 или 23:30 ч.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (10)

Горко им и тежко на пациентите!
10.11.2020 14:15 / Отговор
Добър лекар ще ги лекува.
10.11.2020 14:24
Да, добър е Прави хубави чайчета и супички...
10.11.2020 14:46
Нищо чудно той казва ,че няма такъв вирус Отива там за парите ще гледаме какво ще стане
10.11.2020 19:52
Ще докаже стадния Имунитет от първа линия
10.11.2020 20:48
Късно е, либе, за китка ...
10.11.2020 14:36 / Отговор
кесо Бегайте, вируси, че Мангъров иде с чайче и аспиринче, спукана ви е работата.
10.11.2020 15:08 / Отговор
Mihaela Щом като чуете това име,ДА ЗНАЕТЕ има МНОГООО пари за крадене.
Винаги е там....при ПАРИТЕ за взимане...ама не чакайте да ви даде!
Пазете се! Не се знае кой подлхлъзна мин. АНГЕЛОВ....
10.11.2020 17:12 / Отговор
Глупости на търкалета Михаела!Това ,че си проста и ограничена не е задължителна информация!Пази я за себе си!Теб те е подхлъзнало възпитанието ти,но не е късно да се коригира.
10.11.2020 21:11
Мангъров и там ще прави същото каквото правеше и до сега - ще увеличава смъртността от Covid. Ако го оставят да лекува по неговите методи болните няма нужда изобщо да ходят в отделението му, същото могат да правят и в къщи - да стоят и да чакат да им мине. Ще се моля за колегите му, а за пациенти ако може да му пращат само членовете на неговата секта.
10.11.2020 18:57 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати