Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Доц. Михаил Околийски: Есента се очаква сезонен грип и хората трябва да са готови да се ваксинират

Общество

Доц. Михаил Околийски: Есента се очаква сезонен грип и хората трябва да са готови да се ваксинират

Снимка:

Много българи са си помислили погрешно, че с идването на лятото вирусът ще изчезне, а се случва точно обратното

На необходимостта от поставянето на противогрипна ваксина обърна внимание пред БНТ доц. Михаил Околийски от офиса на СЗО в страната.

 „На есен ще има и сезонен грип. Ще трябва да ваксинираме особено по-възрастните хора. Наблюдаваме кресливи групи антиваксъри, даже виждам някои от тях смесени с протестиращите. Това граничи с престъпни действия“, коментира доцентът.

Според него ваксинацията срещу сезонния грип ще помогне в борбата с коронавируса.

„Има няколко неща, които в момента могат много да помогнат в борбата с COVID-19. Това са: справянето с други заболявания – като грип; спиране на пушенето - дори и Iqos; чист въздух – особено в големите градове е добре да се запази максимално - това зависи от всеки от нас - можем да ползваме метро или да ходим пеша, препоръча експертът. Това не е спринт, а маратон - и това не е просто слоган“, подчерта доц. Околийски.

Относно спазването на въведените нови мерки за овладяване коронавирусната инфекция, както това ставаше през март, той изтъкна, че винаги има хора, които спазват мерките и други, които подценяват риска.

"Има и особено млади хора, които мислят, че ще прекарат заболяването по-леко, но забравят, че прибирайки се вкъщи, се срещат с по-възрастните си роднини и ги вкарват в един много голям риск", предупреди представителят на СЗО у нас.  


Коментари (1)

Нет и тв Хаха представителя на сзо пее песничката им за печалба от ваксини. Изтърка се това, както и историята с младите и родата им. А пък идеята да се возиш в градски след като до вчера са те приканвали да не се събираш с хора е смехотворна. Дали някой е на 2 метра от теб в митрото и дали въздуха в градския е свеж?
14.07.2020 12:32 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още