Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Два пъти повече заразени с коронавирус в Карнобат от цяла Бургаска област

Общество

Два пъти повече заразени с коронавирус в Карнобат от цяла Бургаска област

Снимка:

Заболеваемостта от ковид е два пъти по-висока в Карнобат от тази в цяла Бургаска област, коментира пред БТВ кметът на града Георги Димитров.

„Ситуацията е тежка. Към 6 октомври средната заболеваемост в Бургас беше 350, а нашата – 637 на 100 000 население“, уточни градоначалникът.

По думите му голям брой от заболелите са ученици. В едно от двете големи училища в общината – „Христо Ботев“, 50% от класовете минават в дистанционна форма на обучение.

В момента има петима болни ученици с доказан ковид, а 145 деца са с грипоподобни симптоми, което означава повече от 20% от всички ученици“, споделя директорът на училището Иван Стоянов. По думите му 7 от учителите отсъстват, а четирима от тях са с ковид. Това затруднява учебния процес по математика и английски. Затова с решение на педагогическия съвет и на Общинския епидемичен щаб училището преминава към обучение в електронна среда за половината от паралелките.

„Засега учебното заведение се справя с наличния ресурс учители. Нямаме пропуснати часове, но пък са натоварени тези учители, които заместват болните и ресурсът ни е на предел“, уточнява директорът Иван Стоянов.  


Топ новини

виж още

Актуална тема