Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Два протеста пред парламента днес: За военна помощ за Украйна и за неутралитет

Общество

Два протеста пред парламента днес: За военна помощ за Украйна и за неутралитет

Два протеста пред парламента днес: За военна помощ за Украйна и за неутралитет - Tribune.bg
Снимка:

Докато народните представители  заседават, два протеста са организирани пред Народното събрание - единият за, а другият против предоставянето на военна помощ за Украйна.

Вчера в няколко големи града на страната се събраха хора, които заявиха, че са против това да предоставим военна подкрепа на Украйна. Днес те отново ще се съберат на площад "Народно събрание".

Граждански протест в подкрепа на очакваното решение на НС за изпращане на отбранителна бойна техника за Украйна ще се проведе от
16 часа под наслов Военна помощ за Украйна СЕГА”. Недоволството, организирано от Цецка Бачкова от ДСБ и адвокат Петър Славов, цели да покаже, че българският народ подкрепя украинския.

„Нашата страна е една от едва двете държави в Европа, които все още не са изпратили официално военна помощ към Украйна! Настояваме това да се промени и искаме България незабавно да изпрати необходимата на Киев военна помощ в битката им срещу руската агресия. Защото в момента Украйна се бие за цяла Европа, включително и за България. Помагайки на Украйна, помагаме на собствената си национална сигурност!”, пишат в страницата си във Фейсбук организаторите. 

От 18 часа на 4 май се организира „опаковане на МОЧА” – „заедно да скрием позорното и натрапчиво присъствие на пропагандния монумент на окупационната червена армия”, са написали от инициативният комитет, който организира проявата.  

 

Опаковат МОЧА с украински и български знамена


Топ новини

виж още