Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Два вертолета от авиобаза „Крумово” помагат за гасенето на пожарите в Горно Къпиново и Мокрен

Общество

Два вертолета от авиобаза „Крумово” помагат за гасенето на пожарите в Горно Къпиново и Мокрен

Два вертолета от авиобаза Крумово помагат за гасенето на пожарите в Горно Къпиново и Мокрен - Tribune.bg
БГНЕС

Вертолет Ми -17 с екипаж от Военновъздушните сили (ВВС) се включи днес, 5 ноември, в гасенето на големия горски пожар в землището на село Горно Къпиново, община Кирково, област Кърджали, съобщиха от министерството на отбраната.

В 13 ч. и 12 мин. вертолетът излетя от авиобаза Крумово със задача да изпълни специален полет за разузнаване и пожарогасене от въздуха на огъня в района на връх Вейката. Вертолетът е снабден с подвесна система за гасене на пожари.

Общо 190 души са днес на терен в усилията за потушаване на пожара на българо-гръцката граница в района на община Кирково. Сред тях са пожарникари, горски служители и доброволци.

Пожарът от гръцка страна бушува вече две седмици, но на българската територия той се прехвърля от пет дни в района на връх „Вейката” в землището на село Горно Къпиново. Първоначално той премина в края на октомври, но бе потушен и от 2 ноември отново навлезе на българска територия.

Втори вертолет Ми-17 излетя днес в 14.33 ч. от авиобаза Крумово, за да окаже помощ за потушаването на пожар, възникнал в землището на с. Мокрен, Сливенско, където огънят е обхванал смесена гора.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати