Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Двама потенциално заразени с Омикрон са пътували в един самолет с българи от ЮАР

Общество

Двама потенциално заразени с Омикрон са пътували в един самолет с българи от ЮАР

Двама потенциално заразени с Омикрон са пътували в един самолет с българи от ЮАР - Tribune.bg
Снимка:

Бързите антигенни тестове и на десетимата българи, пристигнали от Република Южна Африка са отрицателни, стана ясно при прибирането им във вторник

Румъния обяви, че вероятно двама от пътниците, които се завърнаха от Южна Африка са носители на новия щам Омикрон. В момента тече геномно секвениране, което до дни ще покаже дали пасажерите са заразени с африканският вариант.

Министърът на здравеопазването Александру Рафила заяви, че вероятността двамата да бъдат заразени с варианта Oмикрон е голяма, информира румънското издание Hotnews.ro., цитирано от Дарик.

В полета на двамата потенциално заразени пътуваха и 10 българи. Общо 46 румънци и 24 чужденци бяха евакуирани от Южна Африка с полет на „Таром“. Те кацнаха преди няколко дни на летището към военната база 90 в Букурещ.

Сред пътниците има още един с положителна проба за COVID-19, но към момента няма съмнение за Омикрон. И тримата заразени са безсимптомни, в добро здраве и са в изолация и наблюдение, съобщават от румънското министерство на здравеопазването.

Бързите антигенни тестове и на десетимата българи, пристигнали от Република Южна Африка са отрицателни, стана ясно при прибирането им във вторник. Сънародниците ни влязоха в страната през граничния пункт „Дунав мост“ с микробус. Трима от тях са от Русе, а останалите - от София.

Тогава бе обявено, че всеки от тях ще бъде поставен за 10 дни под карантина. „След като изтече този период, между десетия и дванадесетия ден те ще трябва да си направят и PCR-тест. Ако резултатът е отрицателен, ще бъдат освободени от карантината“, обясниха тогава от Регионалната здравна инспекция в Русе.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети