Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Двама работници са загинали на хранилището за радиоактивни отпадъци

Общество

Двама работници са загинали на хранилището за радиоактивни отпадъци

Двама работници са загинали на хранилището за радиоактивни отпадъци - Tribune.bg
Снимка:

Други двама са пострадали при инцидента

Двама строителни работници са починали, а други двама са ранени при изграждането на националното хранилище за радиоактивни отпадъци край Козлодуй. По първоначални данни върху работниците са паднали железа, които са ги затрупали.

На площадка „Радиана” се изгражда национално хранилище за ниско- и средноактивни радиоактивни отпадъци, създадени на територията на България, обясняват от Държавното предприятие „Радиоактивни отпадъци”, който е и възложител на обекта.

Изпълнител на строителните дейности на площадката е Германо-български консорциум „Национално хранилище за радиоактивни отпадъци“. Строителните дейности се контролират от юридическо лице, упражняващо независим строителен надзор в съответствие със Закона за устройство на територията.

Договорът за изграждане на първия етап от Националното хранилище за ниско- и средноактивни радиоактивни отпадъци е подписан през 2016 г., а от 2017 година, когато започват строителни дейности на площадката, отговорността за изпълнението на строителния процес е на строителния консорциум, включително и контрола на достъп до площадката.

Ръководството на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” изказва искрени съболезнования на близките на загиналите.

 


Коментари (1)

ГРАД КОЗЛОДУЙ СИГУРНО ЩЕ ЗАМЕТАТ СЛЕДИТЕ МЪРТВИТЕ НЕ ДАВАТ ОБЯСНЕНИЯ ПРЕДИ ГОДИНИ ВЪВ АЕЦ ЗАГИНА ВОДОЛАЗ БЕ ЗАМЕТЕН СЛУЧАЯ
16.12.2019 17:58 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати