Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Двама работници загинаха при инцидент с багер

Общество

Двама работници загинаха при инцидент с багер

Снимка:

Кофа на багер е паднала върху двама работници в разградското село Дянково и ги е убила на място, съобщи Апелативната прокуратура във Варна. Окръжната прокуратура в Разград води разследване на трудова злополука с двама загинали.

Според информацията на обвинението инцидентът е станал малко след три следобед в неделя. По време на работа по разчистване на терен, възложена от земеделска кооперация ден по-рано, възникнал пожар, който нанесъл щети по тежката техника, използвана за дейността. От пожарната успели да спасят челен товарач Хидромек, попаднал в пожар зад кравефермата в селото. Имало щети по стъклото и предницата. В неделя, многофункционалната машина била вдигната за оглед и под предната работна кофа била поставена метална подпора.

Двама мъже – на 45 г. и на 57 г., които работели на обекта, се заели с ремонта на машината. Докато били край нея, металната подпора се разместила и кофата паднала върху двамата работници. Те загинали на място.

Работата по случая продължава. Образуваното по случая досъдебно производство е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел и цели да се установят всички причини и обстоятелства, при които е настъпила злополуката, довела до смъртта на двама работници, допълниха от прокуратурата.  


Топ новини

виж още

Актуална тема