Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Две деца на 13 и 11 години се удавиха в бургаско езеро

Общество

Две деца на 13 и 11 години се удавиха в бургаско езеро

Две деца на 13 и 11 години се удавиха в бургаско езеро - Tribune.bg
Снимка:

Две момчета са се удавили в бургаското езерото „Мандра“, съобщиха от ОДМВР - Бургас.

Телата им са намерени от водолазен екип към регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” (РДПБЗН) - Бургас и служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Около 00.30 ч. снощи в Четвърто РУ - Бургас е получено съобщение от родителите на двете момчета за това, че излезли да играят по обяд, но след свечеряване не се прибрали.

Родителите ги търсили на различни места в к-с “Меден рудник”, звънели по приятели и близки, но след като не открили никакви следи, алармирали четвърто РУ - Бургас за изчезването им.

Своевременно за провеждане на оперативно-издирвателни действия е сформиран съвместен екип от служители на отдел “Криминална полиция” при ОДМВР-Бургас и Четвърто РУ - Бургас, които проверили още няколко възможности за местонахождението на децата.

Около 9 ч. днес рибар подал сигнал, че във водата на езеро “Мандра” в района на дигата на помпената станция забелязал човешко тяло.

Екип водолази от РДПБЗН-Бургас са извадили трупа на 13-годишното момче. Със съдействието на служители от ИАРА периметъра на претърсване в езерото е разширен, като около 16 ч. е открито тялото и на другото момче, на 11 години.

При извършения оглед видими следи от насилие не са открити. Намерени и иззети са дрехите, обувките и багажа на децата, оставени на камъни по дигата в близост до мястото, където във водата е намерено първото тяло.

Вероятно момчетата са влезли да се къпят в езерото, но по неустановени до момента причини са се удавили. Работата по случая продължава от служители на четвърто РУ - Бургас.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Бургас, езеро
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати