Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Две години ще е периодът между изготвянето на плановете за действие и шумовите карти на населените места

Общество

Две години ще е периодът между изготвянето на плановете за действие и шумовите карти на населените места

Снимка:

Депутатите одобриха на първо четене промени в Закона за защита от шума в околната среда

За да осигури достатъчно време за провеждане на обществени консултации при изготвянето на плановете за действие на общините спрямо шумовите карти, парламентът прие на първо четене две години срок между двете. Периодът между изготвянетона шумовите карти и плановете за действие на общините ще бъде 24 месеца, решиха депутатите като одобриха промени в Закона за защита от шума в околната среда, внесен от Министерски съвет.

Народният представител от ГЕРБ Донка Зидарова – Люртова напомни, че шумът е един от основните фактори с неблагоприятно въздействие върху населението.

„Екоминистерството осъществява постоянен мониторинг и контрол върху прилагането на изискванията за шума в околната среда. Стратегическите карти за шум и тяхното разработване е определянето на степента на шумовото натоварване в околната среда чрез измерване, оценка и картотекиране на шумовите нива в околната среда", подчерта Люртова.

Депутатът от ГЕРБ обърна внимание, че крайната цел на законопроекта е създаване на здравословни условия на живот сред населението и призова за неговата подкрепа.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още