Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Две лаборатории ще тестват депутатите пред Народното събрание

Общество

Две лаборатории ще тестват депутатите пред Народното събрание

Две лаборатории ще тестват депутатите пред Народното събрание - Tribune.bg
Снимка:

Два лабораторни пункта има разположени до входовете на двете сгради на Народното събрание във връзка с решението достъпът да става само със зелен сертификат и отрицателен тест за коронавирус. Вече са разположени и устройства за проверка на валидността на издадените сертификати или направените тестове. Това става ясно от съобщение, публикувано на сайта на парламента.

Изискването за зелен сертификат или валиден антигенен/PCR тест с негативен резултат важи от днес. Това беше прието с решение на народните представители на 7 януари 2022 г. Решението касае народните представители, служителите на институцията, журналистите и гостите на Народното събрание. Целта на тази мярка е да се осигури по-добър контрол и превенция на разпространението на инфекцията, посочват от парламента.

От институцията допълват, че не се предвиждат допълнителни правила за достъп до сградите на Народното събрание извън предвидените в решението, прието на 7 януари 2022 г. Показването на зелен сертификат за народните представители ще бъде акт на съпричастност с българските избиратели и правилата, които важат за всички. При решение на депутатите да не показват зеления си сертификат, това ще е на тяхна отговорност, се казва още в съобщението.  


Топ новини

виж още