Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Две жени сред пострадалите от бурята в Поморие - срутил се таван на закрит басейн в хотел

Общество

Две жени сред пострадалите от бурята в Поморие - срутил се таван на закрит басейн в хотел

Две жени сред пострадалите от бурята в Поморие - срутил се таван на закрит басейн в хотел - Tribune.bg
Снимка:

Община Поморие пострада най-тежко от разразилата се буря вчера в Бургаско. Две жени пострадаха от срутил се таван на закрит басейн в хотел, предаде БГНЕС.

От управата на хотела в Поморие отказват коментар, но хората са разказали за преживения ужас.

„Когато отидохме видяхме, че е паднал покрива на закрития басейн. Висяха тръби, кабели страшно зрелище. Добре, че беше изключено електричеството, защото щеше да пострадат много хора”, разказва Рита Маркова. Тя споделя, че докато с мъжа ѝ тръгват да спасява хората в басейна, персоналът не реагирал.

„Вследствие на силния вятър въздуховодите, които вкарват свеж въздух в басейна, поемат част от вятъра, получава се въздушна възглавница и целият таван се откача и пада върху лежащите хора около басейна и тези, които са в басейна. Късмет, че таванът се пречупва и засяга един, двама човека, другите успяват да избягат, а тези в басейна успяват да излязат”, разказа за БГНЕС кметът на Поморие Иван Алексиев.

Най-сериозно е пострадал къмпингът в местността Косата.

Десетина яхти в Поморие са били отнесени от бурята навътре в морето. Съобщено е и за паднал зад борда ветроходец.

„Сформирахме екипи и всички с бързи лодки и с джетове влязохме да го търсим човека, извадих го някъде около Ахелой, жив. Вятърът е бил изключително силен, западен щорм със скорост над 120 км. в час“, разказа кметът на Поморие.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети