Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Движим се по план и до септември теренът за детската болница ще е готов, увери здравният министър

Общество

Движим се по план и до септември теренът за детската болница ще е готов, увери здравният министър

Движим се по план и до септември теренът за детската болница ще е готов, увери здравният министър - Tribune.bg
Снимка:

До септември смятам, че ще приключим с разрушаването на сградите, които влизат в терена на Националната детска болница, увери служебният здравен министър д-р Галя Кондева, която провери как вървят дейностите по изграждане на бъдещата детската болница

„Движим се напред и по план. Максималният срок за разрушаването на сградите е 3-4 месеца, но ако трябва да съм честна, до септември смятам, че ще приключим”, уточни служебният здравен министърът и продължи: „На 20 юли ще получим и предложението от Европейската инвестиционна банка за структурата на новата детска болница и мечтата ни е тя да бъде високоспециализирана с грижа основни към децата и техните близки”.

„За да излезе от обхвата на обществените поръчки, бъдещата детска болница трябва да стане национален обект, като на този етап не сме предприемали такива действия“, съобщи още д-р Кондева.

Тя подчерта, че очакват предложенията от ЕИБ за структурата, както и държат връзка с обществения съвет по изграждането на болницата.

„Това ще бъде най-ключовата част по отношение на специалисти и структура. Има достатъчно проекти за обучение и специализация, трябват ни още 3-4 години, така че специалисти ще има”, коментира още д-р Кондева. Тя уточни, че детската болница ще бъде завършена през 2028 година.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати