Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Двойно повече сигнали до омбудсмана във връзка с достъпа до здравеопазване

Общество

Двойно повече сигнали до омбудсмана във връзка с достъпа до здравеопазване

Двойно повече сигнали до омбудсмана във връзка с достъпа до здравеопазване - Tribune.bg
Снимка:

70 000 души не знаят, че личните им лекари са прекратили практика

Двойно се е увеличил броят на сигналите до омбудсмана Диана Ковачева във връзка с достъпа до здравеопазване и правата на пациентите по време на ковид пандемията. Според Ковачева институциите трябва да вземат решение как да бъдат информирани хората.

„Получавам редица сигнали, свързани със сертификатите за ваксини. Здравният министър се ангажира да бъде решен въпросът с възможностите за поправки на технически грешки в сертификатите“, посочи омбудсманът. Другият проблем се отнася до хората, които са си поставили 2 дози от различни ваксини. Към момента все още не е възможно да получиш сертификат, ако си се ваксинирал с 2 различни ваксини.

„Много граждани ме сезират с проблеми, свързани с медицинската експертиза от страна на хора с увреждания. Смятам, че е редно наредбата да бъде променена така, че да не се поставя акцент само върху основното заболяване, а при хората с множество заболявания, справедливо да бъдат взети предвид и техните останали заболявания, така че процентът неработоспособност да бъде по-висок", изтъква Ковачева.

Освен това около 70 000 души не са получили информация, че личните им лекари са прекратили практика.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати